Barkrukken in de keuken: comfortabele blikvangers | Goossens Keukens

Barkrukken in de keuken: comfortabele blikvangers

Hou je van een glaasje wijn met vrienden en wil je je huis graag een originele toets geven? Dan is een bar in huis de ideale oplossing. Door een bar – mét barkrukken – in je keuken te integreren, creëer je een gezellige hoek waar je makkelijk iets kunt drinken, eten, of een leuke babbel slaan terwijl je partner kokkerelt.

Keukeneiland en bar integreren

Wie écht ruim woont, kan makkelijk een bar én een keukeneiland inrichten, maar als je wat spaarzaam wil omspringen met de vrije ruimte in je woning, is de combi ideaal. Door barkrukken onder/aan je keukeneiland te zetten, creëer je een geheel nieuwe, multifunctionele ruimte. Het keukeneiland dient als extra werkblad voor je kookkunsten, als eettafel of als gezellige zithoek. Dankzij een keukeneiland met barkrukken kun jij op je laptop werken terwijl je echtgenoot een heerlijke risotto bereidt. Zo beleef je meer tijd met elkaar op een gezellige en praktische manier.

Tip: de keukentoog is de ideale plek om samen met vrienden of familie een glaasje te drinken. Het voelt minder formeel aan als de zithoek of eettafel, en de koelkast is nooit veraf!

Barkrukken in de keuken

Hét voordeel van barkrukken in de keuken? Ze nemen amper plaats in, zeker wanneer je kiest voor een hoge tafel of een bar met uitsparingen, zodat je de barkrukken overdag uit de weg kunt zetten.

Wanneer je op zoek gaat naar de juiste barkrukken, zijn er enkele aandachtspunten waarmee je het best rekening houdt:

  • Stevige barkrukken die tegen een stootje kunnen.
  • Zijn de barkrukken makkelijk verschuifbaar?
  • Zijn de barkrukken draaibaar en in de hoogte verstelbaar?
  • Ga je voor moderne barkrukken of toch echte retroklassiekers (denk: chroom en rode hoezen)?

Afhankelijk van het beschikbare budget, kun je kiezen voor eenvoudige barkrukken of net erg luxueuze designkrukken met lederen voering.