Maak kennis met de Quooker-kokendwaterkraan | Goossens Keukens

Maak kennis met de Quooker-kokendwaterkraan

Wie vandaag een nieuwe keuken laat installeren, heeft de kans om een superhandige kokendwaterkraan te plaatsen. De Quooker is een gewone keukenkraan, met één belangrijk verschil: hij levert ook kokend water. Direct, zomaar uit de kraan, zonder moeite.

Hoe werkt de Quooker?

Het klinkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het toch: de Quooker produceert kokend water, zomaar uit de keukenkraan. De Quooker – een Nederlandse uitvinding – werkt op basis van een warmwaterreservoir in het kastje onder je spoelbak. De bediening is makkelijk én kindveilig. Door de dubbelwandige kraanuitloop wordt de keukenkraan zelf niet heet en kun je je er niet aan verbranden.

Voordelen van een kokendwaterkraan

Kokendwaterkranen zijn het-van-het in nieuwe keukens. In een op de vijf keukens wordt inmiddels een Quooker geplaatst! De redenen?

  • Een kokendwaterkraan is echt gemakkelijk in de keuken. Denk eens aan alle zaken waarvoor je heet of kokend water nodig hebt. Aardappels, pasta of groenten koken, maar ook thee of koffiezetten, bijvoorbeeld. Ook voor huishoudelijke klusjes, zoals kaarsvet verwijderen en babyflessen steriliseren, is een kokendwaterkraan ideaal.
  • Deze oplossing is beduidend veiliger dan een waterkoker. Al te vaak vallen waterkokers om door grijpgrage kinderhandjes … De kokendwaterkraan staat daarentegen vast op het aanrecht en beschikt over een kindveilige druk-draai-bedieningsknop. Een lichtring geeft aan of het water heet is. Bovendien mengt de waterstraal lucht en kokend water, zodat je vingers bij een korte aanraking niet meteen verbranden.
  • De Quooker heeft het energielabel A omdat hij zowel water als energie helpt te besparen. Je tapt precies de hoeveelheid water die je nodig hebt. Energieverliezen worden tot een absoluut minimum beperkt door de hoogvacuümisolatie en de korte leidingen.
  • De kraan is in de hoogte verstelbaar, waardoor hij niet spat.
  • Met de Quooker geniet je van zuiver water omdat het water in het reservoir op een hoge temperatuur wordt bewaard en dus helemaal steriel is, en daarnaast gezuiverd wordt door een actieve-koolstoffilter. Precies wat je nodig hebt om te genieten van een smaakvol kopje koffie of thee!

Meer weten over nieuwe technologie in je keuken? Neem contact op met onze experts of kom vrijblijvend langs in onze toonzaal.