Dampkap met randafzuiging in het werkblad | Goossens Keukens

Dampkap met randafzuiging in het werkblad

Een dampkap wordt meestal aan de wand, aan het plafond of in de bovenkasten bevestigd. Maar welke opties heb je wanneer je kookplaat zich vlak voor een raam bevindt? Elke keer het raam openzetten tijdens het koken hoeft gelukkig niet. Je installeert gewoon een dampkap met randafzuiging in het werkblad. Hoe dat precies werkt? Dat lees je hier.

Hoe werkt randafzuiging in het werkblad?

Een dampkap met randafzuiging in het werkblad (ook ‘downdraft’-dampkap genoemd door Siemens en Miele) ziet er niet uit als een klassieke dampkap. Het is een dampkap die geïntegreerd is in het werkblad achteraan de kookplaat en die je met een druk op de knop naar boven schuift en weer opbergt.

  • Ideaal wanneer je geen dampkap boven de kookplaat kunt installeren
  • Mooi en praktisch, want plaatsbesparend
  • Geen kans om je hoofd te stoten
  • Meer mogelijkheden qua verlichting boven de kookplaat

Kortom, een dampkap die verwerkt is in het werkblad vormt de perfecte oplossing voor perfectionisten die hun strakke keuken ook écht minimalistisch willen inrichten. Of voor wie de ruimte in een kleine keuken optimaal wil benutten.

Een dampkap voor elke keuken

Naast dit model zijn er nog verschillende andere dampkappen op de markt die ingewerkt zijn in het werkblad.

  • De UP_SIDE van Novy zuigt kookdampen af vanuit het werkblad naar onder toe. Deze dampkap werkt op twee niveaus: op werkbladhoogte (bijvoorbeeld naast een lage pan) en uitgetrokken naar boven toe. In dat geval biedt ze een efficiënte afzuiging voor kookdampen van hogere potten en pannen.
  • De ONE van Novy is een dampkap en kookplaat in één.

Meer informatie nodig? Onze keukenspecialisten staan je graag te woord. Maak een afspraak of bezoek onze toonzaal om meteen inspiratie op te doen!