Klassieke versus moderne keuken: de puntjes op de i | Goossens Keukens

Klassieke versus moderne keuken: de puntjes op de i

​Wil jij jouw keuken modern inrichten? Of hou meer van een klassiek interieur? De verschillende interieurstijlen vloeien almaar meer in elkaar over. Toch wordt elke stijl gekenmerkt door specifieke eigenschappen. Wij zetten de voornaamste verschillen tussen moderne en klassieke keukens in de verf.

Warme versus koele uitstraling

Terwijl de gestroomlijnde vormgeving van moderne keukens eerder strak oogt, zijn klassieke keukenmeubels rijk aan details. De verfijnde afwerking en warme kleurschakeringen van klassieke keukens zorgen voor een sfeervolle uitstraling. In moderne keukens zorgen de dikwijls zwart-witte interieurkeuzes dan weer voor een koeler sfeertje.

Strakke lijnen versus ronde vormen

Wie modern zegt, zegt strakke en vloeiende lijnen. In tegenstelling tot deze elegante vormgeving, kom je in klassieke keukens meer details en ronde vormen tegen.

Tip: Stijlen worden best doorgetrokken tot in de details: van keukenkasten tot accessoires.

Welke materialen gebruiken?

Het verschil tussen klassieke en moderne keukens komt ook terug in het gebruik van de materialen. Van oudsher wordt er in klassieke keuken dikwijls hout gebruikt, terwijl moderne keukens zweren bij kunststof, lak met hoogglans of strak hout. Maar de verschillen vervagen de laatste tijd en verschillende materialen worden meer en meer gecombineerd.

Klassiek-moderne toets

Tegenwoordig vervagen de verschillen tussen beide stijlen steeds meer. Door klassieke en moderne elementen en materialen te verenigen krijgen keukens een klassiek-moderne toets. Zo integreert men klassieke materialen op een moderne manier (moderne vormgeving/afwerking).

Een strak, zwart-wit lijnenspel of een gewaagde klassieke meubelafwerking? Welke woonstijl weerspiegelt jouw persoonlijkheid? Vraag gerust meer advies aan onze medewerkers!