Een open keuken inrichten: do’s en don’ts | Goossens Keukens

Een open keuken inrichten: do’s en don’ts

Wie een open of halfopen keuken heeft, raakt snel gewend aan de nieuwsgierige blikken van gasten. Want een open keuken biedt ook erg veel voordelen, zoals gezelligheid en gebruiksgemak. Door woonkamer en keuken te verbinden, is er gewoon zoveel meer leven in huis! Ontdek hier onze toptips om een open keuken zo slim mogelijk in te richten.

Extra gezellig koken en samenleven

Vroeger werden koken en eten netjes gescheiden. Koken deed je in de keuken, eten bij voorkeur in de eetkamer. Tegenwoordig is dat wel anders. Een (half)open keuken laat je toe om gezellig samen te zijn met het hele gezin terwijl er gekookt en gegeten wordt. Je kunt babbelen tijdens het koken of je favoriete tv-serie meevolgen terwijl je in de potten staat te roeren.

Hoe richt je de ideale open keuken in?

Een open keuken is altijd zichtbaar vanuit de woonkamer en dus moet je erop toezien dat de keuken niet al te rommelig oogt. Da’s makkelijker dan je denkt als je deze do’s en don’ts in gedachten houdt:

  • DO: Voorzie voldoende opbergruimte in je keuken. Zo kun je je werkblad grotendeels vrijhouden, waardoor je keuken er netjes uitziet.
  • DON’T: Legplanken zijn een grote no-no in open keukens. Je kiest beter voor gesloten (boven)kastjes.
  • DO: In een (half)open keuken is een goed functionerende afzuigkap onmisbaar om vervelende geurtjes uit je woonkamer te houden.
  • DO: Voorzie een keukeneiland of toog in je keuken, zodat je niet altijd met je rug naar de woonkamer staat!
  • DON’T: Losse keukentoestellen zien er rommelig uit. Geef de voorkeur aan inbouwkeukentoestellen, zoals een ingebouwde microgolfoven of espressomachine, die een rustgevende indruk wekken.

Een halfopen keuken, volledig geslaagd!

Hou je van het gezellige contact met je huisgenoten van een open keuken, maar waardeer je ook de privacy die een gesloten keuken biedt? Dan is de halfopen keuken precies wat je nodig hebt. Rommel is niet zo’n probleem in een halfopen keuken en tegelijk kun je moeiteloos mee praten en luisteren met je gasten in de woonkamer.