5 kostbare tips voor duurzame keukens | Goossens Keukens

5 kostbare tips voor duurzame keukens

De installatie van een nieuwe keuken kost een flinke duit. In ruil daarvoor wil je uiteraard een stijlvolle keuken die tientallen jaren meegaat. Een duurzame keuken met andere woorden. Meer weten over degelijke keukens met een lange levensduur? Ontdek vijf handige tips om je keuken een lang leven te gunnen!

1.      Werkblad en spatwand in duurzame materialen

Geen oppervlak in je keuken wordt zo vaak op de proef gesteld als je werkblad. Een werkblad in natuursteen, composiet, keramiek of een ander materiaal dat tegen een stootje kan en lang meegaat, geniet de voorkeur.

Tip: hout voelt dan wel duurzaam, natuurlijk en authentiek aan, het lijdt snel onder intensief gebruik.

2.      Keukentoestellen: vergelijk prijzen, labels en garanties

Ook de keuze van je keukentoestellen heeft een impact op de levensduur van je keuken. Kijk bij de aankoop van je losse en inbouwtoestellen naar het energielabel (dat uitdrukt hoe energievriendelijk het toestel is) en andere kwaliteitsgaranties. Twijfel je tussen een goedkope microgolfoven en een wat duurder model? Kies voor het model met de langste garantie! Kwaliteit en duurzaamheid gaan hand in hand.

3.      Duurzame keukens zijn tijdloze keukens

Ga je volop voor de designtrends van 2016? Dan is de kans reëel dat je keuken in 2020 al uit de mode is ... Laat liever een keuken installeren die jarenlang aan je noden voldoet én er fantastisch uitziet. Tijdloos design en makkelijk vervangbare eigentijdse elementen gaan hand in hand.

4.      Is je keuken bestand tegen … kinderhandjes?

Een duurzame keuken is bestand tegen vette vingerafdrukken, plakkerige kinderhandjes, krassen, vlekken, … Kies materialen die tegen een stootje kunnen, die je makkelijk schoonmaakt en waar je niet meteen elke vingerafdruk op ziet. Met kinderen in huis is inox bijvoorbeeld geen aanrader, maar natuursteen wel.

5.      Bespaar niet op kwaliteit!

Natuursteen en andere oerdegelijke, duurzame materialen kosten wel wat, maar door hun lange levensduur haal je dat er ook weer uit. In een goedkope, minderwaardige keuken eist intensief gebruik soms al na enkele jaren zijn tol, terwijl robuuste kasten, kwalitatieve werkbladen en duurzame keukentoestellen een leven lang meegaan.