Je keuken renoveren? 5 aandachtspunten op een rij | Goossens Keukens

Je keuken renoveren? 5 aandachtspunten op een rij

Ziet jouw keuken eruit alsof ze rechtstreeks uit de jaren 80 of 90 komt, inclusief saaie witte kastfrontjes en hopeloos verouderd fornuis? Dan is ze dringend aan renovatie toe! Vandaag zijn de mogelijkheden gelukkig uitgebreid en kun je je creatief uitleven met het renoveren van je keuken. Geen idee waar te beginnen? Deze 5 punten verdienen alvast jouw aandacht.

1.      Keuken renoveren met duurzame, degelijke materialen

Je allereerste keuken is meestal niet de meest kwalitatieve, wegens geen groot budget wanneer je nog maar net zelfstandig woont. Na vijf tot tien jaar is het dan ook tijd om deze in te ruilen voor een duurzame kwaliteitskeuken. De voornaamste reden? Degelijke materialen en toestellen kosten wel wat meer, maar gaan veel langer mee. Degelijkheid loont altijd, en zeker op lange termijn!

2.      Keukenkasten en werkblad op elkaar afstemmen

Je keuken moet passen bij de stijl van je interieur. Modern, eigentijds, klassiek, landelijk, ... Elke woningstijl heeft zijn typische kenmerken. Zo zul je in een strakke moderne keuken eerder met lichte kleuraccenten werken, terwijl keukenkasten gemaakt van robuust hout dan weer niet misstaan in een landelijke keuken. 

Frontjes, werkblad, spatwand, … Renoveer alle keukenelementen in dezelfde stijl. Want als je dan toch voor een keukenrenovatie gaat, pak je maar beter alle onderdelen in een keer aan. Het eindresultaat kan er alleen maar mooier van worden.

3.      Voldoende maar zuinige verlichting

De renovatie van je keuken is de uitgelezen gelegenheid om in een moeite door ook de verlichting aan te pakken. Let daarbij op dat je voldoende licht voorziet – de zogenaamde taakverlichting – maar de sfeer niet uit het oog verliest.

  • Ledverlichting is uitermate veelzijdig. Strips boven of onder de kasten, het werkblad, de lades, ...
  • Accentverlichting zet de troeven van je keuken in de kijker. Hang bijvoorbeeld een mooie designlamp boven je eikenhouten tafel.
  • Indirecte verlichting is essentieel voor een warme sfeer in de keuken. Vaarwel kille tl-lampen boven het fornuis!

4.      Keukentoestellen kiezen

Denkoefening: welke nieuwigheden kan je écht gebruiken in je nieuwe keuken? Ga je voor het gebruiksgemak van een combi-stoomoven? Of is het hoog tijd om te investeren in een ingebouwd koffieapparaat? Grijp nu je kans om die toestellen een fijne plek te geven in je keuken.

5.      De details zijn net zo belangrijk!

Bespaar niet op de keukenaccessoires, maar investeer meteen in een nieuwe set kookpotten, nagelnieuwe keukenhandddoeken, een mooie messenset, …